De tweeling – Twee stralende “(B)engeltjes”

Engeltje van ecru wolvilt, de randen van het mutsje en lijfje zijn afgewerkt met kleine parelmoeren seed beads

Ze geven ons troost, al eeuwenlang. Engeltjes met een kwinkslag ook wel “Bengeltjes” genoemd. In de meeste van de herdenkingscadeaus die ik ontwerp spelen ze een rol. Zo ook in dit cadeau dat ik mocht ontwerpen voor een moeder van een tweeling.

Ieder ontwerp dat ik maak vertelt een persoonlijk verhaal. Ik neem je mee naar het verhaal achter dit herdenkingscadeau.

HART

Het eerste wat mij bij de moeder opviel was haar uitstraling. Zij straalt zoveel liefde uit. Niet alleen voor de tweeling, die haar ontviel, maar ook voor haar huidige drie kinderen. Vanaf het begin was het voor mij daardoor duidelijk dat het symbool van het hart een prominente plaats zou krijgen in dit ontwerp.

Het hart verwijst naar liefde. Haar moederhart dat altijd zal kloppen voor de tweeling. Net als de twee kleine hartjes van de tweeling bovenin het koord, die altijd voor haar blijven kloppen.

wat is de reden dat het hart een symbool voor de liefde is? Eigenlijk hebben wij dat een beetje te danken aan onze voorouders. Vroeger dacht men dat emoties vanuit het hart kwamen. Inmiddels weten we dat bij een gevoel van liefde vooral de hormonen en hersenen de grootste rol spelen. Maar de symboliek van het hart blijft bestaan.

NUMEROLOGIE

Vanuit de numerologie levert de geboortedatum van de moeder het getal 5 op. De 5 staat voor vrijheid & afwisseling. Een vijf wil dagelijks inspiratie opdoen en genieten van het leven. Ze gaan uitdagingen aan en streven naar innerlijke groei door diepgang. Waardes die stuk voor stuk belangrijk zijn in het leven van de moeder.

VIOOLTJE

Het viooltje staat symbool voor de vrijdenkerij en kondigt nieuw leven aan. Volgens de legende was het de lievelingsbloem van Josephine, de vrouw van keizer Napoleon. Aan iedere kant van het vilten hart zijn 5 viooltjes aangebracht. Zij geven de vrijdenkende geest van de moeder weer, maar staan ook voor de 5 eenheid die zij met haar huidige gezin vormt. Zij, haar man en haar drie kinderen.

ENGEL

De engel staat symbool voor liefde & het zuivere licht. De verbinder tussen hemel en aarde. Beschermer en gever van hoop. Het is niet voor niets dat je engelen terugziet in vrijwel alle wereldreligies. De twee engeltjes in dit cadeau staan symbool voor de tweeling. Zij waken over haar.

KLEURENLEER

De kleur violet die ik koos voor onder andere de viooltjes staat voor spiritualiteit & intuïtie. In veel culturen staat deze kleur ook symbool voor rouw. Roomwit staat voor puurheid en onschuld.

AMETHISTKRALEN

Amethist helpt om verlies te verwerken, te accepteren en zaken los te laten. Te kijken naar jezelf, anderen en je omgeving zonder oordeel en met compassie.

Het herdenkingscadeau straalt op deze manier in al zijn symboliek één groot veld van liefde uit. Liefde voor elkaar, liefde voor het leven en liefde voor het zijn. Een mooie tastbare herinnering vormend aan de kleintjes die zo worden gemist.

Wens je andere verhalen te lezen, dat kan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest